Vacatures.nl

Nieuwsberichten

 1. Vrienden worden met collega’s: goed idee of productiviteitskiller?

  Time flies when you’re having fun, zo ook op het werk. Als je het goed kunt vinden met je collega’s is er een grote kans dat jouw werkdag vlotter en plezieriger verloopt. Maar zou je ook echt vrienden met ze kunnen en willen zijn? Uit onderzoek blijkt dat vriendschappen op de werkvloer niet alleen goed zijn voor de gezondheid van werknemers, maar ook voor de productiviteit!

 2. CBS: meeste kans op werk in Zeeland en Utrecht, minste in Groningen

  De Nederlandse werkloosheid nam in het eerste kwartaal van 2017 met 1,2 procent af ten opzichte van een jaar eerder. In iedere provincie daalde het aantal werklozen en nam het aantal vacatures toe. Toch zijn er op de arbeidsmarkt flinke regionale verschillen te zien. Ben je op zoek naar een baan? Dan maak je volgens onderzoek van het CBS de meeste kans in Zeeland of Utrecht, terwijl het in Groningen het moeilijkst is.

 3. Steeds minder inkomen voor twintigers

  Twintigers blijven financieel gezien achter op de arbeidsmarkt. Waar het gemiddelde inkomen van oudere werknemers de afgelopen jaren met gemiddeld 1.200 euro op jaarbasis steeg, zagen twintigers hun inkomen het afgelopen decennium met zo’n 800 euro kelderen.

 4. Succesvol zonder diploma, kan dat?

  Steve Jobs en Mark Zuckenberg zijn misschien wel de bekendste voorbeelden van mensen die het gemaakt hebben in de zakenwereld. Ook Walt Disney, Richard Branson en Bill Gates horen in dat rijtje thuis. Maar ze hebben meer gemeen dan een glansrijke carrière en een goedgevulde bankrekening.

 5. Nederlandse arbeidsmarkt staat in bloei

  Het gaat goed met de Nederlandse banenmarkt. Er zijn meer banen, de werkloosheid daalt, werknemers maken meer uren en het aantal beschikbare vacatures stijgt gestaag.

 6. Langdurig werklozen vinden weer makkelijker werk

  Mensen die langer dan een jaar werkloos zijn, vinden de laatste twee jaar steeds makkelijker werk. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er aan het begin van dit jaar 182 duizend mensen langer dan een jaar werkloos waren, 50 duizend minder dan een jaar eerder.

 7. Werknemers steeds zekerder over baan

  Werknemers voelen zich steeds zekerder over hun baan. Sinds het hoogtepunt van de crisis in 2013 is het aantal mensen dat bang is voor een ontslag met tien procent gedaald.

Feedback