Vacatures.nl

Blog

 1. Spanningen thuis: hoe ga je ermee om op je werk?

  Een scheiding, overlijden, schulden…. Bijna tweederde van de Nederlanders meldt zich wel eens ziek op het werk vanwege problemen thuis, zo bleek onlangs uit onderzoek van Zorg van de Zaak, een netwerk van organisaties op het gebied van bedrijfszorg. Werkgevers en werknemers moeten hierover meer met elkaar in gesprek, vindt de netwerkorganisatie. Hoe pak je dat aan?

 2. Thuiswerken: mag dat eigenlijk gewoon?

  Op je werkplek is het niet meer te doen zo heet. Mag je in zo'n geval beslissen om thuis of op een andere plek te gaan werken? In principe is het aan jou en je werkgever om hierover afspraken te maken, maar ook in de wet is hier een en ander voor geregeld.

 3. Wat heeft je baas eigenlijk te zeggen over hoe je eruitziet?

  Wel of geen korte broek, alleen rokken op een bepaalde lengte en met verzorgde benen, afrokapsels die niet meer verboden mogen worden in Californië… Er is de laatste tijd veel te doen over uiterlijke voorschriften op het werk. Maar wat heeft je werkgever eigenlijk te zeggen over hoe je eruitziet op de werkvloer? Mag je dat eigenlijk niet ‘gewoon’ zelf bepalen?

 4. Meer salaris: is het dan nu écht zover?

  De economie draait als een tierelier, de arbeidsmarkt blijft aantrekken, en er zijn zelfs grote personeelstekorten in sommige sectoren. Toch willen de lonen nog niet echt mee omhoog, meldde het CBS onlangs. Maar er lijkt nu licht aan de horizon. Zeker als je van werkgever wisselt, kan je dat mogelijk een flinke salarisstijging opleveren.

 5. Middagdip? Zo versla je ‘m

  Je hebt het vast wel eens meegemaakt: heb je net geluncht, ben je niet meer vooruit te branden. Zuchtend zit je achter je bureau of sleep je je voort op de werkvloer. Hoe ga je deze middag ooit doorkomen? Gelukkig zijn er een aantal slimme trucs en wijze adviezen die je kunt toepassen om je middagdip te verslaan.