Vacatures.nl

Blog

 1. Zo vind je een baan zonder ervaring of diploma

  Je bent net afgestudeerd en gaat solliciteren om je eerste baan in de wacht te slepen. Je hebt nog niet echt relevante banen gehad en dus weinig om op je cv te zetten. Zo kun je het aanpakken als je solliciteert zonder ervaring.

 2. Vacatures met één klik op Vacatures.nl via OTYS

  OTYS en Vacatures.nl bundelen hun krachten door middel van een koppeling tussen beide platforms. De twee partijen maken het mogelijk om één end-to-end oplossing te gebruiken, waarmee klanten een groot bereik voor hun vacatures genereren. Wervingsprocessen worden vereenvoudigd, terwijl alle belangrijke sollicitatiegegevens binnen OTYS worden beheerd.

 3. Spanningen thuis: hoe ga je ermee om op je werk?

  Een scheiding, overlijden, schulden…. Bijna tweederde van de Nederlanders meldt zich wel eens ziek op het werk vanwege problemen thuis, zo bleek onlangs uit onderzoek van Zorg van de Zaak, een netwerk van organisaties op het gebied van bedrijfszorg. Werkgevers en werknemers moeten hierover meer met elkaar in gesprek, vindt de netwerkorganisatie. Hoe pak je dat aan?

 4. Thuiswerken: mag dat eigenlijk gewoon?

  Op je werkplek is het niet meer te doen zo heet. Mag je in zo'n geval beslissen om thuis of op een andere plek te gaan werken? In principe is het aan jou en je werkgever om hierover afspraken te maken, maar ook in de wet is hier een en ander voor geregeld.

 5. Wat heeft je baas eigenlijk te zeggen over hoe je eruitziet?

  Wel of geen korte broek, alleen rokken op een bepaalde lengte en met verzorgde benen, afrokapsels die niet meer verboden mogen worden in Californië… Er is de laatste tijd veel te doen over uiterlijke voorschriften op het werk. Maar wat heeft je werkgever eigenlijk te zeggen over hoe je eruitziet op de werkvloer? Mag je dat eigenlijk niet ‘gewoon’ zelf bepalen?