Vacatures.nl

Nieuwsberichten

 1. Flexwerkers vaker arbeidsongeschikt

  Meer dan de helft van alle arbeidsongeschiktheidsuitkeringen in Nederland gaat naar flexwerkers. Ook ongeschoolde mensen ontvangen relatief vaak een uitkering.

 2. Deze banen zijn gevaarlijk voor je relatie

  Wie in het huwelijksbootje stapt met een verpleegster heeft minder kans op de eeuwige liefde dan wie een ring om de vinger schuift van een schoonmaakster of huishoudelijke hulp. Naast issues over geldzaken, een slechte communicatie, ruzies over opvoeding of ontrouw blijkt namelijk ook de beroepskeuze een belangrijke factor voor een gelukkige relatie.

 3. Arts, kok, jurist, leerkracht en manager zijn de meest stressvolle beroepen

  Koks, artsen, juristen, leerkrachten in het basisonderwijs en managers in de zakelijke of administratieve dienstverlening ervaren de hoogste werkdruk van alle meestvoorkomende functies in Nederland. Waar koks vinden dat ze erg snel moeten werken, geven leerkrachten, managers, artsen en juristen aan dat ze de hoeveelheid werk als stressvol ervaren.

 4. Robotisering vraagt om aanpassingen

  Volgens Hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen zijn de gevolgen van robotisering groter dan we onszelf nu voorhouden. Vooral de ongelijkheid tussen werkenden en niet-werkenden neemt toe.

Feedback