Vacatures.nl

Nieuwsberichten

 1. Loonsverhoging voor bijna iedereen in 2017

  De financiële vooruitzichten voor 2017 omvatten goed nieuws. Bijna iedereen in loondienst krijgt dit jaar een kleine loonsverhoging. De nettosalarissen stijgen onder andere doordat je als werknemer minder belasting gaat betalen. Dit voorspelt salarisverwerker ADP. Mensen met een laag inkomen gaan er het meest op vooruit. Toch krijgt niet iedereen het beter; ambtenaren die bovenmodaal verdienen gaan er op achteruit. Wij zetten de opvallendste ontwikkelingen voor je op een rij.

 2. Solliciteren doe je zo: de 6 meest originele sollicitaties

  Werkgevers zien bij een sollicitatie tientallen, zo niet honderden motivatiebrieven en cv’s voorbijkomen. Voor werkgevers een lastige klus om de juiste kandidaat te selecteren, voor sollicitanten haast onmogelijk om op te vallen. Om in het oog te springen bij je toekomstige werkgever heb je dus een flinke dosis creativiteit en lef nodig. Hoe je op een positieve manier kunt opvallen laten de volgende voormalig werkzoekenden zien. Laat je inspireren door de vijf meest originele sollicitaties!

 3. Het nieuwe solliciteren

  Mobiel vacatures zoeken, online sollicitatiegesprekken en games spelen in de selectieprocedure. Dat is hoe het sollicitatieproces er steeds vaker uit ziet. Het nieuwe solliciteren draait om snelheid en het benadrukken van kwaliteiten.

 4. Het gaat langzaam, de vrouwenemancipatie

  Vorige week publiceerden het CBS en het SCP de negende editie van de Emancipatiemonitor. Hierin wordt de stand van zaken betreffende vrouwenemancipatie op verschillende relevante terreinen in kaart gebracht. Wat blijkt? De emancipatie van vrouwen is de afgelopen jaren maar traag verbeterd en op sommige vlakken gelijk gebleven. Waar staan vrouwen vandaag de dag op de arbeidsmarkt?

 5. 2017: de crisis voorbij

  Goed nieuws op de vroege ochtend: in 2017 is Nederland uit de economische crisis. Dat maakt het Centraal Plan Bureau (CPB) vanochtend bekend in de Decemberraming. Het herstel heeft hiermee acht jaar geduurd, wat voor Nederlandse begrippen een lange herstelperiode is. Toch komt dit volgens het CPB vaak voor na een financiële crisis. Vorige week blikten we al terug op de economische ontwikkelingen van 2016, wat ons positief stemde voor het komende jaar. Aan de vooravond van 2017 blijken de vooruitzichten nog beter dan verwacht.

Feedback