Vacatures.nl

Nieuwsberichten

 1. Robotisering nog geen concurrent voor werknemers

  Werknemers hebben op korte termijn nog niet veel te vrezen van robotisering en kunstmatige intelligentie, blijkt uit een onderzoek van Intelligence Group. Maar dat betekent niet dat robots helemaal geen concurrentie meer zijn voor menselijke werknemers.

 2. Flexibel werk maakt kwetsbaar

  Flexwerken kent nadelen voor werknemers en de Nederlandse economie, zegt de WRR. Daarom moet er worden gezocht naar manieren om flexwerkers te beschermen.

 3. Thuiswerken: zegen of zorg?

  In 2015 werkte 36 procent van de 8,3 miljoen werknemers en zelfstandigen in Nederland weleens vanuit huis. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS en TNO. Af en toe in alle rust in je eigen vertrouwde omgeving werken klinkt aantrekkelijk, maar hoe is dit in de praktijk?

 4. Loonsverhoging voor bijna iedereen in 2017

  De financiële vooruitzichten voor 2017 omvatten goed nieuws. Bijna iedereen in loondienst krijgt dit jaar een kleine loonsverhoging. De nettosalarissen stijgen onder andere doordat je als werknemer minder belasting gaat betalen. Dit voorspelt salarisverwerker ADP. Mensen met een laag inkomen gaan er het meest op vooruit. Toch krijgt niet iedereen het beter; ambtenaren die bovenmodaal verdienen gaan er op achteruit. Wij zetten de opvallendste ontwikkelingen voor je op een rij.

Feedback