Rok zonder panty? Dat mag op het ministerie, als je benen maar verzorgd zijn

19-07-2019 Redactie vacatures.nl
Kan ik met dit warme weer een rok aan en met blote benen naar kantoor? Een vraag die veel werkende vrouwen momenteel ongetwijfeld bezighoudt. Op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben ze daar wel een antwoord op: als je benen maar verzorgd zijn en je rok op je knie valt.


“Een panty is zeker niet verplicht, maar hangt volgens de etiquette samen met met de roklengte en de conditie van de benen,” zo luidt het advies dat het ministerie gisteren verspreidde via zijn Twitter-account. Volgens het ministerie draagt 14% van de vrouwen op ‘echt warme dagen’ een rok naar het werk, maar ‘wel met dichte schoenen’ eronder.

Cynische reacties

Het bericht heeft voor flink wat ophef gezorgd op social media. De reacties onder het Twitter-bericht zijn niet mals. Twitteraars maken cynische verwijzingen naar de jaren vijftig en zestig en vinden het opvallend dat er alleen kledingvoorschriften voor vrouwen naar buiten worden gebracht. Een greep uit de reacties:

Ministerie: ‘weer richten op gezond en veilig werken’

Het ministerie heeft inmiddels via Twitter gereageerd op de ophef die is ontstaan na het verspreiden van het bericht: “Bedankt voor al jullie terechte kritieken. Wij gaan ons weer richten op gezond en veilig werken.”Wat trek jij aan naar je werk met deze hitte?

Worstelen met wat je aantrekt naar je werk met de hitte; dat gebeurt logischerwijs niet alleen op het ministerie. Grote kans dat jij jezelf afvraagt of je ‘nu wel of niet met slippers naar het werk kan’ of dat mouwloze topje ‘toch niet wat ongepast is’. Welke (ongeschreven) regels er hiervoor zijn, verschilt van organisatie tot organisatie.

Jij kan zelf dus het beste inschatten wat passend is als het gaat om de kleding die je aandoet naar je werk met dit weer. Maar om je toch een beetje op weg te helpen, zetten we eerder deze richtlijnen en tips voor je op een rij .