New Yorkers dromen van baan als vuilnisman

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een droombaan: voor veel mensen is het iets als advocaat , chirurg of profvoetballer. Maar in New York dromen verrassend veel mensen een stuk bescheidener: een baan als vuilnisman is ongelooflijk gewild in The Big Apple. De reinigingsdienst heeft een wachtlijst van maar liefst acht jaar.

Duizenden sollicitaties


Alleen al in de eerste tien maanden van 2014 hebben zo’n 94.000 mensen in New York gesolliciteerd als vuilnisman, zo maakte het gemeentelijke reinigingsbedrijf Department of Sanitation New York City (DSNY) onlangs bekend. En dat terwijl er per jaar maar vijfhonderd nieuwe collega’s worden aangenomen. Hierdoor is de wachttijd voor aspirant-vuilnismannen al opgelopen tot acht jaar.

Goed salaris


De toenemende populariteit van het beroep heeft vermoedelijk meer te maken met de beloning dan met de inhoud van het werk. Want de werkzaamheden mogen dan fysiek zwaar zijn en de werkdagen lang (in de regel 12 uur), het salaris is er ook naar. Een vuilnisman met vijf jaar ervaring strijkt in New York al gauw 56.000 euro per jaar op, nog los van toeslagen en eventueel overwerk. Prima salaris dus, al zul je voor de eerste acht jaar wel even iets anders moeten vinden.