Werknemers ontvangen loonstrook liefst digitaal

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Werknemers in Nederland ontvangen hun loonstroken het liefst digitaal, blijkt uit onderzoek van HR -organisatie SD Worx. 82% van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een digitale salarisstrook.

Digitaal is makkelijker en veiliger

Behalve de loonstrook ontvangen de meeste werknemers ook hun jaaropgave liever via de computer dan op papier. Het grootste voordeel van digitale documenten is volgens de respondenten het feit dat je ze op elk moment gemakkelijk kunt inzien. Daarnaast raken digitale strookjes minder snel zoek. De belangrijkste informatie om digitaal te kunnen inzien, is voor ongeveer de helft (49%) van de ondervraagden het aantal vakantiedagen. Declaraties, arbeidsvoorwaarden en onkostenvergoedingen vinden de meeste werknemers minder interessant.

Passend bij tijdgeest

Mark Bloem, algemeen directeur van SD Worx, vindt dat de uitkomsten van het onderzoek passen bij deze tijd: “Opvallend aan de resultaten is dat de meeste medewerkers geen behoefte meer hebben aan HR- en salarisgerelateerde informatie op papier. Dit past in de tijdgeest waarin mensen informatie altijd en overal tot hun beschikking willen hebben.” Ook wat betreft de ordening biedt een digitale loonadministratie voordelen, meent Bloem: “Een digitale HR- en loonadministratie zorgt voor minder papieren rompslomp: mensen raken hun documenten dus niet meer kwijt."