Vraag naar programmeurs stijgt explosief

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
De vraag naar programmeurs is in het derde kwartaal van 2014 sterk gestegen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is de stijging 14%, blijkt uit onderzoek van ICT-bemiddelaar iSense.

Vooral PHP-developers gewilder

Het meest in trek zijn, net als vorig jaar, .NET-, Java- en PHP-developers . Het aantal vacatures voor deze laatste functiegroep is zelfs met 53% toegenomen. Voor specialisten in Java (18%) en .NET (5%) is de toename bescheidener. “Nu de economie aantrekt, zijn bedrijven weer aan het investeren,” licht Marco Berkhout, sales manager van iSense, toe. “Hierdoor wordt de vraag naar programmeurs bij softwarebedrijven groter. Dit kan de stijging van de vraag naar programmeurs verklaren."

Groei het grootst in Gelderland en Noord-Brabant

De vraag naar programmeurs steeg het sterkst in de provincies Gelderland (33%) en Noord-Brabant (30%). Wat betreft deze laatste provincie is vooral de enorme vraag naar PHP-developers opvallend: het aantal vacatures voor deze functie steeg met een duizelingwekkende 96%. Op enige afstand van de provincies Gelderland en Noord-Brabant volgt Noord-Holland, waar het aantal vacatures steeg met 18%.