Ruim een kwart van de 50-plussers heeft geen cv

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Meer dan een kwart van de werkende Nederlanders ouder dan vijftig jaar heeft geen cv , blijkt uit onderzoek van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast heeft slechts 24% concrete stappen gezet om hun carrière te verbeteren.

50-plussers vergeten positie op arbeidsmarkt

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie ondervroeg in het onderzoek ruim 7000 50-plussers. Een groot deel blijkt zich wel in te zetten om het functioneren bij de huidige werkgever te verbeteren: 80% geeft aan relevante kennis en vaardigheden te hebben opgedaan met het oog op hun huidige functie. Het punt waarop ze achterblijven bij jongere generaties, is het verbeteren van de eigen positie op de arbeidsmarkt. Slechts een kwart ontplooit activiteiten op dit vlak, terwijl dit bij jongeren zo’n 40% is. Bovendien heeft 59% het afgelopen jaar geen opleiding of training gevolgd en heeft slecht een derde zijn of haar cv herzien, waar het gemiddelde bij jongeren op 40% ligt.

Dubbel negatief effect

Mede-oprichter van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, Geert-Jan Waasdorp, constateert een dubbel negatief effect bij de werkende 50-plussers. “De leeftijd gecombineerd met het achterblijven in employability verkleint de kansen op de arbeidsmarkt extra. Werkgevers kunnen veel actiever inzetten op employabilitycommunicatie om de arbeidsmarktkansen en bewustwording onder 50-plussers te vergroten."