Meer oudere werklozen aan het werk

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
12.000 Senioren met een uitkering hebben het afgelopen jaar werk weten te vinden, meldt het UWV deze week. Vergeleken met een jaar eerder betekent dit een toename van 33%. Het aantal 55-plussers met een WW-uitkering neemt hoe dan ook toe, aangezien er nog altijd veel ouderen zijn die hun baan verliezen.

Bemoedigend signaal

De arbeidsmarkt is aan het herstellen, waardoor er meer baankansen zijn voor ouderen, stelt het UWV. Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken, noemt de ontwikkeling een ‘bemoedigend signaal’, maar is zich er tegelijk van bewust dat dit pas het begin is. “Ik besef terdege dat het nog steeds heel moeilijk is - en soms frustrerend voor de persoon in kwestie - om als oudere werkzoekende aan de slag te komen. We blijven ons daarom maximaal inspannen om hen optimale kansen te geven.”

Gemengd beeld

De 55-plussers zijn, met zo’n 120.000 uitkeringen, goed voor een kwart van het totaal in Nederland. Het UWV constateert dat er sprake is van een ‘gemengd beeld’: ondanks het positieve signaal dat er meer ouderen vanuit een uitkering aan het werk komen, is het aantal uitkeringen in deze leeftijdsgroep nog altijd hoog. Net als de minister blijft de uitkeringsinstantie dan ook voorzichtig, al ziet het de toename van het aantal ouderen met een uitkering wel afvlakken.