Werk van politieagenten minder intensief dan gedacht

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Hoewel politiewerk bekendstaat als nogal actief, blijken politieagenten tijdens hun werk gemiddeld net zo veel calorieën te verbranden als afwassers en babysitters. Dat constateren wetenschappers van de Universiteit van Iowa aan de hand van onderzoek onder ruim honderd politiekorpsen in de Verenigde Staten.

Meer zittend werk voor agenten

Bij de politie worden korte inspanningspieken afgewisseld met langere periodes van relatieve rust, stellen de onderzoekers. “Het werk van agenten wordt vaak voorgesteld als zeer intensief,” verklaart onderzoeksleider Sandra Ramey, docent aan de Universiteit van Iowa. “Toch toont de werkelijkheid een ander beeld. Dat heeft onder andere te maken met technologische vernieuwingen, die hebben gezorgd voor meer zittend werk.” Met politiemensen in hogere rangen blijkt het wat betreft de lichaamsbeweging overigens nog slechter gesteld dan met de agenten.

Beweging moet worden aangemoedigd

Volgens Ramey dienen politiemensen erop te letten dat ze voldoende beweging krijgen. “Een gebrek aan beweging verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in de VS. Daarnaast worden de Amerikaanse politiekorpsen geconfronteerd met hoge ziektekosten, vooral als gevolg van overgewicht.” Als eenvoudige methode om agenten meer te laten bewegen, noemen de onderzoekers bijvoorbeeld het inrichten van staande computerwerkplekken.