Werknemers met nulurencontract tevredener dan gemiddeld

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Mensen met een nulurencontract zijn tevredener over hun werk-privébalans dan de gemiddelde werknemer. De tevredenheid over hun baan in het algemeen ligt op het gemiddelde. Deze conclusies komen voort uit onderzoek van het Engelse HR-instituut CIPD onder 2500 Britse werknemers. Het rapport stelt ook dat het gebruik van nulurencontracten onterecht in een kwaad daglicht is komen te staan.

Flexibiliteit wordt gewaardeerd


Het is weliswaar nipt (65 om 58 procent), maar het idee dat mensen met een nulurencontract per se ontevreden zijn, kan de prullenbak in. De meest gegeven reden voor de tevredenheid is de flexibiliteit, die bij veel oproepkrachten goed aansluit op hun omstandigheden. Iets meer dan de helft van hen (52%) is tevreden met het aantal uren; 38% zou graag meer werken.

Houding werkgevers moet anders


"Ons onderzoek toont aan dat de meerderheid van werknemers met een nulurencontract tevreden is,"€ geeft Peter Cheese, CEO van het CIPD, aan. "Toch zien we ook dat er nog een verbetering nodig is wat de houding van werkgevers betreft."€ Zo ontvangt 40% van de werknemers niet altijd bericht over een volgende dienst en wordt een vijfde van hen wel eens gestraft wanneer ze niet kunnen werken. Ook komt het voor dat een dienst geschrapt wordt, zonder dat iemand bericht krijgt. "€œWanneer zoiets gebeurt, moet een werknemer op z'n minst een compensatie krijgen,"€ aldus Cheese.