Aantal kerstpakketten neemt af in 2013

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Steeds minder organisaties geven dit jaar een kerstpakket aan hun medewerkers. Dit is grotendeels te wijten aan de voortdurende economische crisis. In 2011 gaf 78% van de werkgevers nog een kerstpakket weg, maar dit jaar is het percentage gedaald naar 70%. Van die 70% is bovendien nog niet iedere organisatie zeker over de verstrekking van een kerstpakket. Dat blijkt uit een onderzoek door onderzoeksbureau Panteia.

Kosten kerstpakket

Een organisatie geeft gemiddeld 45 euro per medewerker uit aan een kerstpakket. Daar buiten valt het eventueel uit eten nemen van de medewerkers. Vrijwel een kwart van de werkgevers verzorgt namelijk een etentje. Daarnaast stuurt een derde van de bedrijven een kaart of kerstgroet naar hun klanten.

Inhoud kerstpakket

De inhoud van de kerstpakketten blijft betrekkelijk traditioneel. De doos zit vaak zoals gebruikelijk vol met etenswaren en flessen wijn . Ook cadeaubonnen zijn populair. Over het algemeen blijft de waarde van de inhoud bij de meeste bedrijven gelijk zolang zij besluiten een kerstpakket te verstrekken.