Mensen starten graag relatie of affaire op de werkvloer

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Veel mensen vinden het prima om een relatie of affaire op de werkvloer te beginnen. Vrijwel 80% geeft hier de voorkeur aan, omdat een relatie aangaan op het werk makkelijker is dan in andere situaties. Dit komt omdat je elkaar eerst goed leert kennen als collega'€™s, voordat het een stap verder gaat. Opvallend is dat 73% van de vrouwen het liefst gaat daten met iemand in een hogere positie en bij mannen is dit juist andersom. Dat blijkt uit een onderzoek van de Engelse nieuwssite Daily Mail onder 2.000 mensen.

Geheim houden


Bijna 80% van de mannen vinden het fijn als vrouwen met een sexy outfit op het werk verschijnen, alleen zij zeggen zich hierdoor wel moeilijker te kunnen focussen op hun werk. Daarnaast vallen vrouwen het meest op de mannen die succesvol zijn in hun baan of een hoge functie bekleden. Beide geslachten zeggen een relatie of affaire het liefst geheim te houden in de beginfase, totdat het serieuze vormen begint aan te nemen.

Kerstperiode


Collega's die een oogje op elkaar hebben vrezen de kerstperiode, omdat zij dan bang zijn dat collega'€™s het geflirt sneller doorhebben. Dit komt omdat er bij kerstborrels vaak alcohol aan te pas komt en de verhoudingen een stuk losser worden in de feestmaand. Volgens de onderzoekers is de werkvloer de ideale voedingsbodem voor een affaire of een gezonde relatie.