Werken in het buitenland komend decennium steeds gebruikelijker

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
De komende tien jaar verwacht adviesbureau PwC dat steeds meer werknemers opdrachten in het buitenland moeten voltooien. PwC heeft een toename voorspeld van 50%. Veel werknemers zijn tevreden met deze ontwikkeling, tenzij de opdrachten moeten worden gedaan in China of India.

Voorkeur


De voorkeur voor bepaalde landen hangt erg af van de sector waarin iemand fungeert. Zo zijn in de financiële sector steden als Tokio, Londen, Singapore, New York en Hong Kong zeer populair, terwijl ingenieurs veelal warmlopen voor Centraal- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Peter Lacy, managing director bij Accenture, stelt echter dat landen als Thailand, China, Indonesië en India uitermate geschikt zijn om veel te leren. Toch wil 90% niet in India werken en maar liefst 98% niet in China.

Moeilijk integreren


De reden dat werknemers niet naar deze landen willen uitwijken is vooral dat zij bezorgd zijn over de culturele inburgering. Daarnaast maken ze zich zorgen of ze zich wel aan de nieuwe levensstijl kunnen aanpassen. Ook de veiligheid van hun familie speelt een belangrijke rol. Toch denkt PwC dat de afkeer voor landen als China en India op termijn zal afnemen, aangezien deze landen op economisch gebied steeds belangrijker worden.