Werkgevers geven nog steeds veel te weinig reacties op sollicitaties

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Veel werkzoekenden die online solliciteren krijgen slechts van een vijfde van de werkgevers een reactie. Het gebrek aan communicatie van werkgevers en recruiters naar sollicitanten ligt grotendeels aan een mismatch tussen de sollicitant en de vacature, maar ook aan het feit dat de vacatures niet duidelijk genoeg zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Engelse vacaturesite Bubble Jobs.

Miscommunicatie


Adam Butwilowski, managing director bij Bubble, vindt dat er wat aan het probleem gedaan moet worden: "€œRecruiters en werkgevers hebben de verantwoordelijkheid voor het plaatsen van hoge kwaliteit vacatures. Zeker als ze respons verwachten van hoog gekwalificeerde sollicitanten. Het komt te vaak voor dat een vacature te vaag is, waardoor de verkeerde mensen hierop reageren. Het gevolg is dat de werkgever hier geen reactie op wil geven."

Vertrouwen in vacaturesites


Het onderzoek laat zien dat 40% van de werkzoekenden op maximaal twee vacatures per week reageert. Ondanks de problemen zeggen werkzoekenden het meeste vertrouwen te hebben in vacaturesites, nog meer dan in recruiters. Overige manieren zijn minder populair.