Veel werkzoekenden sturen een te algemeen cv

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Veel werkzoekenden beperken hun kansen op de arbeidsmarkt door het cv niet aan te passen aan de vacature. 66% van het HR-personeel stelt dat het nalaten van een specifiek opgesteld cv, er voor zorgt dat iemand geen of minder kans maakt op een bepaalde functie. Daarnaast geeft 60% aan dat spellingsfouten een serieuze bedreiging vormen voor de kansen op een baan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Engelse arbeidsagentschap National Careers Service (NCS).

Curriculum vitae krijgt te weinig aandacht


Volgens Joe Billington, directeur van NCS, is 30% van de werkzoekenden zich niet bewust van het feit dat hun cv niet voldoet. Billington: "€œBovendien geeft slechts 30 procent van de werkzoekenden aan minstens één uur per week aan zijn curriculum vitae te werken, zoals nochtans wordt aanbevolen. Werkzoekenden investeren te weinig tijd om het optimale resultaat te halen uit hun sollicitatie , die bepalend kan zijn voor het verdere succes van hun carrière ."

Meer cv-problemen


Verder heeft volgens de onderzoekers 65% van de werknemers een cv dat niet aan de eisen omtrent de lengte voldoet. Het NCS stelt dat 24% toegeeft dat ze het versturen van een specifiek cv nagelaten hebben. 40% geeft aan er niet aan te denken om het cv aan te passen per sollicitatie. Daarnaast zegt 76% niks over zijn sterke punten in het cv.