Bizar sollicitatiegesprek: dansen op de muziek van Daft Punk

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
De Engelsman Alan Bacon belandde in een wel heel bijzonder sollicitatiegesprekken . Hij solliciteerde voor de functie van sales assistent bij elektronicazaak Currys in Cardiff (Wales) en werd tijdens het sollicitatiegesprek gevraagd om te dansen op de muziek van Daft Punk. Alan Bacon vertelde uiteindelijk zijn traumatische ervaringen aan de krant The Mirror.

Verrassing


Enkele dagen na het sollicitatiegesprek kreeg Bacon te horen dat hij niet werd aangenomen. Voor het gesprek had hij zich uitvoerig voorbereid om een gedegen kans te maken op de baan. De verplichte dans op het nummer '€˜Around The World' van Daft Punk kwam echter als een verrassing voor de 21-jarige Bacon: "Vanwege het dansen voelde ik me enorm ongemakkelijk. Ik heb redelijk veel sollicitatiegesprekken gevoerd, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik wilde eigenlijk weglopen, maar ik heb een baan nodig."

Geen grap


Bacon dacht aanvankelijk dat het om een grap ging, maar dit bleek niet zo te zijn. De aanwezige groep werd verdeeld in tweeën en vervolgens moesten ze hun beste dansvaardigheden vertonen op de bekende Datf Punk-hit. Een communicatieadviseur van Currys betreurt de opmerkelijke gang van zaken: "€œDit is niet volgens onze sollicitatieprocedure gegaan. Het spijt ons enorm en we zouden Alan Bacon graag uitnodigen voor een tweede gesprek." Bacon is hier echter niet op ingegaan.