Bedrijven staan vaker achter sabbatical van werknemer

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Hoewel steeds meer bedrijven achter een sabbatical-periode van hun werknemers staan, zijn werknemers vaak niet bereid de praktische problemen op te lossen die hierbij komen kijken. Het eigen onvermogen is voor velen vaak de grootste hindernis om een sabbatical te nemen en niet de restrictie die de werkgever eventueel oplegt. Dat meldt de Duitse sabbatical expert Andrea Oder.

Een welverdiende pauze


"De meeste werknemers die tot een sabbatical beslissen, bevinden zich in het midden van hun professionele carrière . De kandidaten hebben meestal al een grote arbeidsprestatie geleverd en willen even iets compleet anders gaan doen. Bij een sabbatical wordt automatisch gedacht aan een vakantieperiode van een jaar, maar in de meeste gevallen gaat het over periodes van drie tot zes maanden€," aldus Oder.

Voordelen voor bedrijven


Volgens Oder zien bedrijven steeds meer voordelen in sabbaticals: "Ondernemingen tonen een toenemende bereidheid om aan hun werknemers een sabbatical te gunnen. Inmiddels worden sabbaticals niet alleen opgemerkt bij de grote multinationals, maar ook steeds vaker bij middelgrote ondernemingen. Directies beseffen steeds meer dat sabbaticals hun werknemers de mogelijkheid bieden om nieuwe ervaringen op te doen die een meerwaarde kunnen worden voor de onderneming. Bovendien kan een sabbatical de motivatie en engagement van een werknemer herstellen en/of verbeteren. De mogelijkheden tot het opnemen van een sabbatical zorgen bovendien voor een grotere loyaliteit en bevorderen de aantrekkelijkheid van een onderneming bij potentiële werknemers."