Veel werknemers gaan met bezorgd gevoel op vakantie

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een groot deel (62%) van de Nederlandse werknemers gaat in de zomermaanden met een onrustig gevoel op vakantie, grotendeels vanwege het werk dat hierdoor niet (goed) gebeurt. Het percentage lag in 2012 nog op 52% en in 2011 op 33%. Een kwart van de bezorgde vakantiegangers denkt dat het werk blijft liggen en 37% probeert de zorgen volledig van zich af te zetten tijdens de vakantie. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendbureau Unique onder 590 werknemers.

Weinig vakantiebanen


Raymond Puts, algemeen directeur van Unique, verklaart: "€œDat er nu minder mensen met een gerust hart op vakantie gaan, kan samenhangen met de stagnatie in het aanbod van vakantiebanen. Recent onderzoek van FNV Jong toont aan dat 59 procent van de jongeren geen vakantiewerk kan vinden. Juist zij kunnen de vakantiepiek opvangen. Ook een strakke interne planning kan bijdragen om de zomerperiode te overbruggen. Na een jaar hard werken zou iedereen moeten kunnen genieten van een welverdiende vakantie."

Slechte onderverdeling


De bezorgdheid komt ook deels door de gedachte dat het werk onderling slecht wordt verdeeld, wanneer iemand op vakantie gaat. Toch denkt 32% dat het werk juist wel goed wordt verdeeld onder de thuisblijvers. Vorig jaar lag dit percentage met 44% nog hoger. 38% van de werknemers gaat wel onbezorgd met vakantie in de zomer.