Ouders met plezier in hun werk zijn thuis vaker gelukkig

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Plezier op de werkvloer zorgt voor een gelukkigere privésituatie. Veel werkende ouders die voldoening halen uit hun werk, geven aan dat dit een positieve weerslag heeft op het gezin en de kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van de de Australische universiteit ANU National Centre for Epidemiology & Population Health. Voor het onderzoek werden 2.800 moeders en 4.000 vaders ondervraagd met kinderen tussen de vier en vijf jaar.

Positief voor kinderen


Volgens een meerderheid van de respondenten zijn ouders blij met het feit dat ze een baan hebben en dat ze hierdoor hun kinderen beter kunnen opvoeden. Zodra de ouders ook echt plezier hebben in hun werk, doen de kinderen het volgens het onderzoek ook beter. De kinderen van ouders die gelukkig zijn in hun baan hebben minder stress, gaan minder snel in de aanval en raken minder snel overstuur.

Werksituatie heeft weerslag op gezinsleven


Hoofdonderzoeker Lyndall Strazdins zegt: "€œWat er gebeurt op het werk, heeft zijn weerslag op het gezinsleven. Beleidsbeslissingen rond arbeid beïnvloeden gezinnen en dus ook kinderen op een positieve of negatieve manier. Wanneer ouders voldoening uit hun job halen en er tevreden over zijn, dan vloeien deze voordelen voort naar hun kinderen."