Met deze banen scoor je de meeste matches op datingapps

07-06-2018 Redactie vacatures.nl
Wat zegt je baan over je succes op een datingapp? Weinig, denk je wellicht. Maar daar zou je wel eens naast kunnen zitten. Zowel Tinder, Badoo als Happn hebben namelijk onderzocht bij welke beroepen online daters het vaakst een like uitdelen.

Heb jij niet op je profiel staan wat voor baan je doet? Zonde, want het zou zomaar eens goed voor je kuṉnen uitpakken.Tenminste, als je een mannelijke vrijgezel en bijvoorbeeld piloot of ondernemer bent. Als vrouw heb je een grote kans op succes als je voor de klas staat of verpleegkundige bent. Toch zijn de lijstjes van de verschillende apps niet eenduidig.

Tinder

Tinder stelde een lijst samen van beroepen die het meest naar rechts worden geswiped, uitgesplitst naar sekse. Onbekend is hoeveel data de app hiervoor onder de loep legde. Zo ziet de top vijf voor mannen en vrouwen eruit bij Tinder:

Mannen:

1. Piloot
2. Ondernemer
3. Brandweerman
4. Dokter
5. Tv-/radiopersoonlijkheid

Vrouwen:

1. Fysiotherapeut
2. Interieurdesigner
3. Ondernemer
4. PR/Communicatie
5. Docent

Badoo
Of het echt een garantie op succes is, is nog maar de vraag. Want bij Badoo - met wereldwijd 380 miljoen gebruikers - ziet de top vijf van zowel vrouwen als mannen er (bijna) compleet anders uit. Hiervoor keek de datingapp naar data van 5.000 Britse gebruikers tussen de 18 en 30 jaar.

Mannen:

1. Chef
2. Ingenieur
3. Ondernemer
4. Marketing
5. Artiest

Vrouwen:

1. Kapper
2. Verpleegkundige
3. Advocaat
4. Ondernemer
5. Docent

Happn
Ook Happn keek eerder dit jaar - specifiek voor de Nederlandse markt - hoe beroepen scoren op de datingladder. En ook daaruit rolt weer een ander lijstje. Alhoewel: ook hier komt de ondernemer bij de mannen goed uit de bus, net als de vrouwelijke verpleegkundige en docent. Verder blijkt het ‘beroep’ student een hoop likes op te leveren.

Mannen:

1. Ondernemer
2. Consultant
3. Student
4. Barman
5. Salesmedewerker

Vrouwen:

1. Verpleegkundige
2. Docent
3. Student
4. Consultant
5. Bedieningsmedewerker