Zes manieren om je kantoordag naar buiten te verplaatsen

18-04-2018 Redactie vacatures.nl
Schijnt eindelijk die zon, zit jij binnen op kantoor… Je kunt gaan zitten balen en - terwijl je uit het raam staart - verzuchten ‘dat je toch eigenlijk wel veel liever buiten had willen zijn nu’. Maar je kunt het ook anders aanpakken. Zo geniet jij toch van de zon op een kantoordag.



Investeer in de juiste gadgets

Je laptopje oppakken is natuurlijk de simpelste manier om eens buiten die kantoormuren aan de slag te gaan. Maar met die zon op je beeldscherm is het toch wat lastig werken. Met de goede tools hoef je hier geen last van te hebben. Investeer bijvoorbeeld in een zonnekap voor over je laptop of beeldschermfilter. Er bestaan tegenwoordig zelfs tentjes die je om je laptop kunt zetten.

Vergadering? Doe het eens wandelend

Heb je een meeting gepland staan? Stel voor om die buiten te doen. Wandelend. Bij Apple doen ze dit veel en dat is niet voor niets: wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wandelend vergaderen veel effectiever is. Bovendien stimuleert het de creativiteit en je denkvermogen. Wat voor argument heb je nog meer nodig?

Afspraak buiten de deur? Pak de benenwagen of fiets

Heb je een afspraak met een klant of zakenrelatie? Laat de auto eens staan en ga te voet, mits het natuurlijk te belopen is. Of neem het openbaar vervoer en loop het laatste stukje. En wellicht is de fiets ook nog een optie. Heb je er geen bij de hand? Vraag je collega’s of je er één kunt lenen.

Maak gebruik van je flexibele werktijden

Als je de vrijheid hebt om je eigen werktijden te bepalen, kun je kijken of je wat kunt schuiven met je uren. Bijvoorbeeld door wat eerder te beginnen, zodat je in de loop van de middag toch nog wat straaltjes zon mee kunt pikken. Werk je parttime, vraag dan of het mogelijk is een snipperdagje op te nemen. Die haal je volgende week - als het toch weer regent in - wel weer in.

Lunchen in de zon

Lukt het echt niet om (een deel van je) werk naar buiten te verplaatsen? Dan is je break natuurlijk het uitgelezen moment om een momentje in de zon te pakken. Neem je bammetjes mee naar buiten of lunch eens op een andere plek dan in die bedrijfskantine. Verbreed je ook je horizon weer eens.

Werk aan de teamspirit

Lekker weer is een goede aanleiding om weer eens te werken aan de teamspirit. Misschien staat je baas wel open voor een spontaan teamuitje in de zon. En de dag afsluiten met een biertje op het terras is altijd een goed idee. Die collega’s had je tenslotte al lang niet meer echt goed gesproken.