Blog

Zo vind je een baan zonder ervaring of diploma
18-11-2021 Redactie vacatures.nl
Je bent net afgestudeerd en gaat solliciteren om je eerste baan in de wacht te slepen. Je hebt nog niet echt relevante banen gehad en dus weinig om op je cv te zetten. Zo kun je het aanpakken als je solliciteert zonder ervaring.
Lees verder
Hierdoor komt het dat jij snel bent afgeleid en zó breng je die focus weer terug
28-08-2019 Redactie vacatures.nl
We zijn tegenwoordig sneller afgeleid dan ooit. Concentreren, je vindt het maar moeilijk. Al die prikkels.... Hoe komt het nu precies dat we die focus zo snel verliezen en wat kun je doen om 'm te herpakken? Acht tips.
Lees verder
Spanningen thuis: hoe ga je ermee om op je werk?
14-08-2019 Redactie vacatures.nl
Een scheiding, overlijden, schulden…. Bijna tweederde van de Nederlanders meldt zich wel eens ziek op het werk vanwege problemen thuis, zo bleek onlangs uit onderzoek van Zorg van de Zaak, een netwerk van organisaties op het gebied van bedrijfszorg. Werkgevers en werknemers moeten hierover meer met elkaar in gesprek, vindt de netwerkorganisatie. Hoe pak je dat aan?
Lees verder
Thuiswerken: mag dat eigenlijk gewoon?
24-07-2019 Redactie vacatures.nl
Op je werkplek is het niet meer te doen zo heet. Mag je in zo'n geval beslissen om thuis of op een andere plek te gaan werken? In principe is het aan jou en je werkgever om hierover afspraken te maken, maar ook in de wet is hier een en ander voor geregeld.
Lees verder
Wat heeft je baas eigenlijk te zeggen over hoe je eruitziet?
11-07-2019 Redactie vacatures.nl
Wel of geen korte broek, alleen rokken op een bepaalde lengte en met verzorgde benen, afrokapsels die niet meer verboden mogen worden in Californië… Er is de laatste tijd veel te doen over uiterlijke voorschriften op het werk. Maar wat heeft je werkgever eigenlijk te zeggen over hoe je eruitziet op de werkvloer? Mag je dat eigenlijk niet ‘gewoon’ zelf bepalen?
Lees verder
Rok zonder panty? Dat mag op het ministerie, als je benen maar verzorgd zijn
19-07-2019 Redactie vacatures.nl
Kan ik met dit warme weer een rok aan en met blote benen naar kantoor? Een vraag die veel werkende vrouwen momenteel ongetwijfeld bezighoudt. Op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben ze daar wel een antwoord op: als je benen maar verzorgd zijn en je rok op je knie valt.
Lees verder
Meer salaris: is het dan nu écht zover?
15-01-2020 Redactie vacatures.nl
De economie draait als een tierelier, de arbeidsmarkt blijft aantrekken, en er zijn zelfs grote personeelstekorten in sommige sectoren. Toch willen de lonen nog niet echt mee omhoog, meldde het CBS onlangs. Maar er lijkt nu licht aan de horizon. Zeker als je van werkgever wisselt, kan je dat mogelijk een flinke salarisstijging opleveren.
Lees verder
Middagdip? Zo versla je ‘m
29-05-2019 Redactie vacatures.nl
Je hebt het vast wel eens meegemaakt: heb je net geluncht, ben je niet meer vooruit te branden. Zuchtend zit je achter je bureau of sleep je je voort op de werkvloer. Hoe ga je deze middag ooit doorkomen? Gelukkig zijn er een aantal slimme trucs en wijze adviezen die je kunt toepassen om je middagdip te verslaan.
Lees verder
Spanning op de arbeidsmarkt houdt aan: bijna evenveel vacatures als werklozen
15-05-2019 Redactie vacatures.nl
In het eerste kwartaal van 2019 is opnieuw een record neergezet als het gaat om de werkloosheid. Die is met met 3,4 procent namelijk voor het eerst lager dan het laagste niveau van vlak voor het uitbreken van de crisis in 2008.
Lees verder
Beter slapen = beter presteren: 10 tips voor een uitgeruste werkdag
30-04-2019 Redactie vacatures.nl
Slecht en weinig slapen is misschien wel de grootste boosdoener van niet goed functioneren op de werkvloer. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat een kwartiertje minder slapen per nacht al een negatief effect heeft op je werkprestaties.
Lees verder