Veel finance professionals willen van baan veranderen

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
De overgrote meerderheid van  finance professionals  is van plan om in het nieuwe jaar van baan te veranderen. Dat toont onderzoek van searchbureau LIME aan, waarin 1200 senior  finance  professionals werden ondervraagd. 

90% wil andere werkgever

Maar liefst 83% van de respondenten geeft aan in 2015 van baan te willen wisselen en 90% wil zelfs bij een andere werkgever aan de slag. Dat zijn de niet mis te verstane uitkomsten van het onderzoek, waarvan de ondervraagden volgens LIME een dwarsdoorsnede vormen van het Nederlandse bedrijfsleven. Verder blijkt dat senior finance professionals gemiddeld tweeënhalf jaar bij een werkgever blijven.

Tevreden werknemers kijken toch verder

Opvallend is dat eveneens uit het onderzoek naar voren komt dat een ruime meerderheid (65%) tevreden is met de huidige baan. “Een hoge tevredenheid is blijkbaar geen graadmeter om te blijven werken bij een bedrijf,“ verklaart Emile Ipenburg, partner van LIME. “Senior finance professionals hebben behoefte aan een prikkelende omgeving en een uitdagend takenpakket. Als dit, of het het uitzicht daarop, in de huidige functie ontbreekt, is dat een actieve trigger voor verandering.”

Herstellende economie

De toenemende wil om van baan te veranderen is volgens de onderzoekers een gevolg van de aantrekkende economie. Bleven veel professionals de afgelopen jaren vanwege de economisch slechtere tijden hangen in dezelfde functie, met het herstellen van de economie komt nu ook de doorstroom en mobiliteit op de arbeidsmarkt weer op gang. Ipenburg geeft aan dat we niet te maken hebben met een tijdelijke opleving, maar dat er sprake is van een trend bij finance professionals in het bedrijfsleven en het mkb.