Fastfoodketen tussen beste werkgevers van de VS

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Traditiegetrouw zijn het de grote tech - en consultancybedrijven die de dienst uitmaken bij de jaarlijkse Glassdoor’s Employee’s Choice Awards. Consultant Bain & Company won de verkiezing vorig jaar en in 2012, terwijl ook Facebook al twee keer met de titel aan de haal ging. Dit jaar eindigt Google als beste werkgever van de VS, maar verrassender is de top-10-notering van fastfoodrestaurant In-N-Out Burger.

Jaarlijkse werkgeversranglijst

Het Amerikaanse carrièreplatform Glassdoor onderzoekt jaarlijks de tevredenheid onder werknemers van Amerikaanse bedrijven met duizend werknemers of meer. De beoordelingen van de medewerkers worden uiteindelijk uitgedrukt in een score tussen 0 en 5. Waar de meeste fastfoodketens niet al te best scoren (KFC en Taco Bell een 3,1; McDonalds een 3 en Burger King een 2,7) scoort In-N-Out Burger liefst een 4,2.

Goed salaris

Een van de redenen voor de goede score van In-N-Out Burger is de beloning van werknemers. Verdient de gemiddelde medewerker in een fastfoodrestaurant in Amerika een kleine 9 dollar (8,94), bij In-N-Out ligt het uurloon op 10,50 dollar. Andere pluspunten zijn volgens de werknemers de sfeer op de werkvloer, de mogelijkheden en de collega’s. 

Grote namen

Achter Google en runner-up Bain & Company legt Nestlé Purina beslag op de derde plaats. Enkele andere prominente namen die in de top 50 voorkomen zijn Boston Consulting Group (plaats 5) , McKinsey & Company (9), Facebook (13), Adobe (18) LinkedIn (23), Nike (25), Ford (35), Toyota (37) en EY (49).