Stemming op werk beïnvloedt lunchkeuze

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Het humeur van een werknemer beïnvloedt de keuze die hij maakt voor de lunch. Dit schrijft de krant Daily Mail op basis van onderzoek onder 2000 Amerikaanse werknemers.

Slecht humeur betekent slecht lunchen

Het onderzoek werd verricht onder werknemers van Gaviscon, producent van maagzuurmedicijnen. Werknemers die een slechte dag op het werk ervaren, blijken eerder geneigd te zijn om ongezond te eten. Wie zich goed voelt en plezier in het werk beleeft, kies eerder voor iets gezonds als een mager broodje of een salade. Ruim driekwart van de ondervraagden geeft aan dat zijn stemming op kantoor een duidelijke invloed heeft op de lunchkeuze. Ongeveer de helft zegt bij een goed humeur iets gezonds te kiezen voor het middageten.

Stemming als excuus

Zeven van de tien respondenten geven aan dat een mindere stemming voor hen een excuus is om slecht te eten. In zo’n geval grijpen ze bijvoorbeeld naar een hamburger of een pizzabroodje. Meer dan de helft van de werknemers geeft aan bij een slechte dag op kantoor de oorspronkelijke voornemens om gezond te eten opzij te zetten. Opvallend is verder dat de ondervraagden gemiddeld slechts zes minuten aan de lunch besteden. Per week eten ze gemiddeld drie keer achter hun bureau.