Jongeren vinden reiskosten even belangrijk als goed pensioen

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een reiskostenvergoeding of een auto van de zaak is voor jongeren even belangrijk als een pensioenregeling, blijkt uit onderzoek in opdracht van leasebedrijf Athlon. Van de jongere werknemers in Nederland vindt een grote meerderheid zorgeloos reizen een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden.

Belangrijk onderdeel van arbeidsvoorwaarden

Athlon vroeg meer dan duizend jongere werkenden (18 tot 35 jaar) naar hun voorkeuren wat betreft arbeidsvoorwaarden. Een ruime meerderheid (81%) noemt 'mobiliteit' een belangrijk onderdeel. Ter vergelijking: bij de groep van 35 tot 45 jaar was dit 77%, bij de werknemers boven de 45 jaar 65%. Folkert Ruiter, marketing manager bij Athlon: “Hiermee wordt nogmaals bevestigd dat jongeren, meer dan oudere werknemers, belang hechten aan de mogelijkheid om flexibel te reizen.”

Gemiste kansen voor werkgevers

Verder blijkt uit het onderzoek dat het onderwerp mobiliteit in de meeste gevallen pas laat in het aannameproces aan de orde komt. Slechts 16% van de werkgevers zet het onderwerp prominent op de agenda tijdens sollicitatiegesprekken. Volgens Ruiter laten werkgevers en recruiters kansen liggen als het gaat om mobiliteit. “Het aanbod van een mobiliteitskaart of leaseauto kan voor sollicitanten een doorslaggevende factor zijn bij het vergelijken van potentiële werkgevers. Doordat mobiliteit wordt vergeten in onderhandelingsgesprekken lopen werkgevers en recruiters kansen mis om hun organisatie op dit gebied te onderscheiden van concurrenten.”