Accent is op de werkvloer van grote invloed

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een accent of dialect kan grote invloed hebben op de beoordeling van iemands competenties, blijkt uit onderzoek van drie Amerikaanse universiteiten . Niet alleen loop je met een afwijkende uitspraak kans om zelf minder serieus te worden genomen, ook het imago van de werkgever kan een deuk oplopen.

Varianten van het Engels

Wetenschappers van Cornell University, Oregon State University en de University of Florida bestudeerden in hun onderzoek zo’n zeshonderd studenten die werden geconfronteerd met varianten van het Engels, variërend van Brits-Engels tot Engels met een zwaar Indiaas accent. De mensen die afwijkende varianten van het Engels spraken (behalve Indiaas onder meer Chinees en Frans), werden door de studenten negatiever beoordeeld.

Keuzes op de werkvloer

“De manier van communiceren heeft een grote invloed op de beslissingen die op de werkvloer genomen worden,“ stelt Beth Livingston, professor aan Cornell University en leider van het onderzoek. “Managers en medewerkers dienen constant keuzes te maken. Bijvoorbeeld om tijdens vergaderingen bepaalde ideeën te ondersteunen, of om een sollicitant wel of niet te steunen. Op al deze keuzes blijken dialecten en accenten van grote invloed te zijn.”

Imago van de organisatie

Niet alleen iemand persoonlijke functioneren kan lijden onder een afwijkend taalgebruik, ook de organisatie als geheel kan er hinder van ondervinden. Livingston: “Het Amerikaanse publiek heeft specifieke verwachtingen wat betreft de manier waarop Amerikaanse bedrijven dienen te communiceren. Wanneer hiervan wordt afgeweken, ontstaat een negatieve perceptie omtrent het bedrijf als geheel.” De wetenschappers zijn van plan de komende tijd uitgebreider onderzoek te doen, waarin ook regionale dialecten worden meegenomen.