Hoogopgeleiden kiezen massaal voor non-profitsector

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Hogeropgeleiden werken het liefst in de non-profitsector, blijkt uit onderzoek van detacheringsbureau Yacht. Het bureau onderzocht in de ‘Beroepen en arbeidsmarkt survey’ welke branches het populairst zijn onder hogeropgeleiden. Het onderwijs , de maatschappelijke dienstverlening en de gezondheidszorg voeren de lijst aan.

Zakelijke dienstverlening blijft achter

Waar de drie genoemde branches goed scoren, is de zakelijke dienstverlening pas terug te vinden is op plaats vijf, nog achter de overheidstak. Deze vijfde plaats deelt de zakelijke dienstverlening met de communicatie - en mediabranche. Als minst populaire bedrijfstakken voor hoogopgeleiden komen het transport , de telecommunicatie, de telemarketing en de bouw naar voren.

Fulltime werken weer populairder

Verder blijkt uit het onderzoek dat fulltime werken aan een opmars bezig is. Yacht-directeur Dick Koopman: “Het fulltime werken wordt weer populairder, denken wij. De helft van de hoogopgeleiden werkt veertig uur en wil dat graag zo houden. Dit zijn voornamelijk professionals in de leeftijdsgroep 26 tot 35 jaar.” Bovendien zegt bijna 40% van de hoogopgeleiden die vier dagen werken dat ze hier graag nog een dag aan toevoegen. Koopman: “En dan heb je nog de echte die-hards: liefst 72% van de groep die meer dan veertig uur werkt, wil dat zou houden. Een meerderheid hiervan bestaat uit zzp’ers.”