Nutteloze vergaderingen grootste ergernis op de werkvloer

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Ze vormen met afstand de grootste ergernis tijdens het werk: nutteloze vergaderingen. Dit blijkt uit onderzoek namens hotelketen Qhotels, uitgevoerd door online marketingbureau YouGov. Behalve naar ergernissen werd ook gevraagd naar de voorwaarden voor productiviteit en de ideale kantooromgeving.

Ergernissen van werknemers

Maar liefst 52% van de ondervraagde Britse werknemers geeft aan zich op de werkvloer het meest te ergeren aan zinloze vergaderingen. Op enige afstand volgen de airconditioning (29%) en luide persoonlijke gesprekken (26%). Ondanks deze ergernissen geeft een meerderheid van de fulltime werknemers (56%) aan ‘redelijk tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ te zijn met de werkomgeving in het algemeen; bij de parttimers is dit iets minder dan de helft (47%).

Even weg van kantoor

De onderzoekers vroegen in het onderzoek ook naar de voorwaarden voor productiviteit op het werk. Iets meer dan een derde van de respondenten (34%) verklaart dat hun productiviteit een boost krijgt wanneer ze even in een andere omgeving zijn, bijvoorbeeld wanneer ze enkele uren op een andere locatie werken. “De kantooromgeving verlaten, al is het maar voor enkele uren, kan de relatie tussen werknemers en de productiviteit enorm ten goede komen,” stelt Claire Rowland, marketing manager van QHotels.

Ideale kantoor heeft fitnessruimte

Niet alleen een tijdelijke verandering van werkplek, ook een sportieve of ontspannende onderbreking draagt voor veel werknemers bij aan hun tevredenheid op de werkvloer. Gevraagd naar de voorzieningen van hun ideale werkomgeving noemt 44% van de ondervraagde werknemers de fitnessruimte. Andere populaire keuzes zijn een dakterras (33%), een massageruimte (27%) en een kamer om te gamen (26%).