ICT-werkomgeving sluit slecht aan bij wensen jong talent

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
In veel gevallen sluit de werkomgeving binnen ICT -organisaties slecht aan bij de situatie die jong talent ambieert. Dit blijkt uit onderzoek van ICT-recruitmentorganisatie Procam. Ruim 60% van de ICT-starters werkt bijvoorbeeld liever individueel dan in de gangbare kantoortuin.

Voorkeuren starters belangrijk voor werkgever

In het onderzoek ondervraagt Procam duizend hoogopgeleide starters en meer dan honderd CIO’s en HR-managers . Terwijl een meerderheid van ICT-starters aangeeft het liefst zelfstandig te werken, heeft slechts 26% van de werkgevers in de ICT het kantoor ingericht met individuele werkplekken. Volgens George van Buysrogge, directeur van Procam, zouden werkgevers beter naar de talenten moeten luisteren: “Jonge en hoogopgeleide ICT-talenten zijn de meest begeerde potentiële werknemers van dit moment. Dit betekent dat zij kritisch zijn ten aanzien van hun werkgever. Voor organisaties is het dus extra belangrijk om rekening te houden met de wensen van jong IT-talent en hier zo nodig op in te spelen.”

Het Nieuwe Werken

Waar werkgevers en starters het wel over eens zijn, is het belang van Het Nieuwe Werken. Van de ICT-talenten geeft 90% aan graag volgens dit principe te werken. Het feit dat 70% van de organisaties HNW al heeft doorgevoerd, illustreert dat ze op dit punt een stuk beter aansluiten op de wensen van de talentvolle jeugd. Van Buysrogge: “Dit maakt de organisatie dynamisch en het leidt tot een prettige werkplek voor jonge starters. Alleen zo kan een vruchtbare arbeidsrelatie opgebouwd worden."