Hoe zoeken wo'ers naar een baan? LinkedIn!

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
LinkedIn blijkt de populairste website te zijn onder universitair studenten die op zoek zijn naar een baan. Dat is naar voren gekomen uit de Arbeidsmonitor 2014, uitgevoerd door onderzoeksbureau Intelligence Group. Aan het onderzoek werkten 882 Nederlandse wo-studenten mee.

Invloed van social media steeds groter


De uitslag is op z’n minst opmerkelijk te noemen, aangezien social media voor het eerst het belangrijkste oriëntatiekanaal vormen voor studenten in plaats van vacaturesites of banenbeurzen. Wo-studenten zijn ervan overtuigd dat zij eerder relevante vacatures, werkgeversinformatie en sollicitatiemogelijkheden kunnen vinden op LinkedIn of Facebook dan via andere mediakanalen. Onder deze wo-studenten is iedereen actief op Facebook. De social media LinkedIn (81%), Google+ (25%) en Twitter (18%) zijn ten opzichte van voorgaande jaren sterk in belang toegenomen.

Te weinig aandacht voor solliciteren via social media


Uit onderzoek blijkt dat een succesvolle social media-inzet om interesse onder wo’ers te wekken, afhangt van de mate waarin aan hun verwachtingen wordt beantwoord. “Dit betekent voor alle werkgevers die niet of nauwelijks social media gebruiken in hun wervingsaanpak, dat het nu tijd is om serieus aan de slag te gaan met deze kanalen. De focus bij deze kanalen moet liggen op interactie over de werkgever, werkzaamheden en functies. In de praktijk zien we dat veel werkgevers die inzetten op campusrecruitment, nauwelijks aandacht geven aan hun social media- en communitystrategie. Daarmee laten ze een belangrijke kans liggen,” aldus onderzoeker Véronique Oonk van de Arbeidsmarktmonitor.