Minder vrees voor ontslag

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Voor het eerst sinds het uitbreken van de economische crisis constateert het Juridisch Loket een afname van het aantal vragen over ontslag. Met een daling van 7% lijkt het erop dat meer werknemers een zorgeloze vakantie tegemoet gaan.

Positieve ontwikkeling

Waar de afgelopen jaren het aantal vragen met betrekking tot ontslagkwesties steevast toenam (soms met wel 15%), is er nu voor het eerst een daling waar te nemen. Volgens Jan Albert Waal, algemeen directeur van het Juridisch Loket, een goed teken: “Het Juridisch Loket signaleert in de eerstelijns rechtshulp snel nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij. Dat klanten minder behoefte hebben aan advies over ontslag, lijkt een positieve ontwikkeling”.

Juridisch advies bij angst voor ontslag

Waal geeft aan dat vooral mensen die vrezen voor hun baan, voor advies aankloppen bij het Juridisch Loket: “Als ontslag dreigt, stellen onze klanten vragen en willen zij gerustgesteld worden.” Werknemers vragen de adviseurs bijvoorbeeld wat ze moeten doen wanneer ze vrezen dat hun werkgever failliet gaat, of op welke zaken ze dienen te letten in een sociaal plan. Het feit dat er minder vragen worden gesteld over ontslag, impliceert dat de Nederlandse werknemer zich minder zorgen maakt over zijn positie.