Dochter overhandigt vaders cv aan Michelle Obama

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
De tienjarige Charlotte Bell zorgde tijdens een bijeenkomst voor kinderen in het Witte Huis voor een verrassing. Het meisje overhandigde haar vaders cv aan first lady Michelle Obama, met de woorden: “Mijn vader is al drie jaar werkloos, daarom wil ik u zijn cv aanbieden.”

Zoon en dochter-dag in het Witte Huis

Elk jaar organiseert de Amerikaanse regering een bijeenkomst waarbij mensen die werken voor het Witte Huis, of die iets voor de campagne van de Democraten hebben betekend, hun kinderen mee mogen nemen. Aangezien vader Ben Bell had bijgedragen aan de laatste Obama-campagne, was ook zijn dochter welkom in Washington. Tijdens een vraag en antwoord-ronde kreeg Charlotte het woord van de presidentsvrouw. In plaats van een vraag te stellen, bood ze iets aan: haar vaders curriculum vitae. Het leverde haar een knuffel op van de first lady, die opmerkte dat ze ‘echt haar best deed voor haar vader’.

Dochter neemt grap zeer serieus

Charlotte’s moeder, zelf werkzaam als administratief medewerker , verklaarde achteraf dat de familie in het weekend grappen had gemaakt over een eventuele baan voor vader Ben in het Witte Huis. De ouders hadden niet voorzien dat hun dochter deze opmerkingen zo serieus zou nemen. Of het initiatief al iets heeft opgeleverd, is nog niet bekend. In elk geval heeft Michelle Obama het cv na afloop van de bijeenkomst meegenomen.