Managers zijn het meest tevreden

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Managers zijn het meest tevreden over hun werk, blijkt uit een rapport van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) over werktevredenheid. Het minst tevreden zijn de mensen die de zogeheten ‘elementaire’ beroepen uitoefenen (zoals vuilnismannen en schoonmakers ) en bedieners van machines, zo concludeert het CBS.

Hoogopgeleiden tevredener


Van de managers geeft 84% aan tevreden te zijn over het werk. Wat betreft de arbeidsvoorwaarden ligt het percentage tevredenen op 82%. Andere groepen die hoog scoren qua tevredenheid zijn docenten , ingenieurs en onderzoekers. Over het algemeen blijken hoogopgeleiden contenter met hun baan dan laagopgeleiden.

Drie kwart is tevreden


Opvallend is dat de overgrote meerderheid van de werknemers - zo’n drie kwart - aangeeft tevreden tot zeer tevreden te zijn met zijn werk en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden. Een redelijk beperkte groep van 4% is ontevreden en slechts 2% van de overvraagden zegt zeer ontevreden te zijn. Verder is er is geen noemenswaardig verschil in tevredenheid tussen mannen en vrouwen. Wel valt op dat werknemers tussen de 25 en 55 minder tevreden zijn dan ouderen en jongeren.