Voor cv geldt: less is more

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een kort en duidelijk curriculum vitae werkt beter dan een enorme opsomming van kwaliteiten en ervaringen. Dat stellen de sollicitatie-experts van het SollicitatieLAB, een initiatief van recruiters om de kwaliteit van sollicitaties te verbeteren.

Plaatjes, kleuren en grafieken


Het SollicitatieLAB bestudeerde een aanzienlijke hoeveelheid cv's en kwam tot de conclusie dat vrijwel alle sollicitanten te veel doen. Olfertjan Niemeijer, recruiter bij Independent Recruiters, zegt hierover: "€œAan alle cv's is duidelijk aandacht besteed, voor mijn gevoel zelfs te veel. Alle kleurtjes en grafieken leiden mij af van waar het in een cv echt om gaat: voor welke baan kan ik deze persoon bellen?"€

Starters: maximaal één A4


Zeker starters hebben aan een kort cv genoeg om hun kwaliteiten over te brengen, vindt ook Heleen Stoevelaar, recruiter bij Best Selector: "€œTen aanzien van de omvang van een cv hanteer ik als vuistregel maximaal drie pagina's bij een echte senior en voor een starter maximaal één pagina. Ook collega-recruiter Jessy van den Boogaard pleit voor een kort cv: "€œMaximaal 2 A4'€™tjes. Less is more: het gaat er vooral om dat de werkervaring relevant is voor de baan waarvoor je solliciteert."