De beste leiders zijn gematigd zelfverzekerd

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een ideale leider heeft een zekere mate van zelfverzekerdheid, zonder door te slaan naar narcisme. Dat is de belangrijkste conclusie van wetenschappers van de universiteiten van Illinois en Nebraska, die zich baseren op 54 bestaande onderzoeken over leiderschap. Narcisme kan wel helpen om een leiderspositie te verwerven, maar in de daadwerkelijke uitvoering van leiderstaken zit het vooral in de weg.

Schaal van narcisme


Rodney Warrenfeltz, die in het kader van het onderzoek een persoonlijkheidstest afnam, gebruikte een zelfverzekerdheidsschaal van 0 tot 100. De ideale leidinggevende scoort tussen de 70 en 90. Daarboven gaat het fout, stelt Warrenfeltz: "€œWanneer er dan iets misgaat, geven ze anderen de schuld. En verloopt er iets goed, dan gaan ze met de eer strijken."

Mensen beïnvloeden is cruciaal


De belangrijkste eigenschap van een goede leider is dat hij mensen kan beïnvloeden, stelt Harry Kraemer, voormalig CEO van een grote Amerikaanse organisatie in de gezondheidszorg . "Managers hebben een goede dosis zelfvertrouwen nodig, met gedachten als: ik weet dat ik goed ben in wat ik doe, ik weet dat ik veel voor elkaar kan krijgen." Maar daarbij kan een zekere mate van bescheidenheid geen kwaad, voegt hij toe. Tenzij je tot die categorie behoort die boven de regels lijkt te staan, zoals Apple-voorman Steve Jobs. "Dan kun je een enorm ego hebben en zelfs mensen slecht behandelen, maar dan kom je ermee weg. Gewoon omdat mensen je zo bijzonder vinden."