Veel jonge werklozen hebben mentale problemen

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Maar liefst 40% van de jonge werklozen in Groot-Brittannië vertoont symptomen van psychische aandoeningen. Eén op de tien verklaart niets te hebben om voor te leven; voor langdurig werklozen is dit zelfs één op de vijf. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek van The Prince's Trust, een Britse liefdadigheidsorganisatie die opkomt voor de belangen van jongeren.

Meer dan 20% is werkloos


Het onderzoek, waarin ruim tweeduizend 16- tot 25-jarigen werden ondervraagd, brengt het gevoel van welzijn onder jongeren in kaart. De uitkomsten onderstrepen de enorme invloed van werkloosheid op de geestelijke gezondheid van jongeren. Het werkloosheidspercentage van jongeren in Groot-Brittannië ligt al enkele jaren rond de 20%.

Tijd voor actie


"€œHet is bewezen dat werkloosheid tot ernstige en langdurige mentale problemen bij jongeren kan leiden," aldus Martina Milburn, directeur van The Prince'€™s Trust. Zij pleit daarom voor onmiddellijke actie. "Duizenden jongeren worden elke dag wakker met de gedachte dat het leven niet de moeite waard is. Deze mensen hebben onze hulp nodig."