Verantwoordelijkheidsgevoel belangrijkste eigenschap voor werkzoekende

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Volgens werkzoekenden is verantwoordelijkheidsgevoel de beste karaktereigenschap om te hebben. Ook creativiteit en strategische kwaliteiten worden als goede eigenschappen gezien. De eigenschappen verschillen echter enigszins per land. Zo is competitiviteit belangrijk in Hong Kong en  zijn innovatieve capaciteiten waardevol in Engeland. Dat blijkt uit een onderzoek naar de gegevens van social media -platform LinkedIn op basis van profielen van HR-professionals.

Werkgevers willen variatie


De onderzoekers stellen dat de meest gebruikte eigenschappen weinig indruk maken op werkgevers, omdat veel mensen ze op hun profiel hebben staan. Opvallend aan de resultaten is dat alleen in Nederland de eigenschap duurzaam wordt genoemd. Nieuw-Zeeland en Australië zijn de enige landen waar passie veel wordt genoemd en in Engeland wordt meer gebruik gemaakt van het woord 'enthousiast'.

Meer belangrijke eigenschappen


De top tien meest gebruikte eigenschappen na verantwoordelijkheidsgevoel worden verder onder andere ingevuld door geduld, organisatietalent, analytisch vermogen, efficiëntie, expertise, innovatieve aanleg en gedrevenheid. Verantwoordelijkheidsgevoel was vorig jaar ook al de meest gebruikte term op LinkedIn-profielen.