Maandagochtend voor veel werknemers stressvol en vermoeiend

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Veel werknemers hebben op maandagochtend een gevoel van stress en vermoeidheid. Ongeveer 36% van de werknemers geeft aan zich deze ochtend vermoeid te voelen, ondanks dat zij het weekend ervoor vrij waren. Daarnaast voelt 11% zich meteen al verveeld en een zelfde percentage heeft last van stress of van een apathisch gevoel. 12% voelt zich depressief. Dat blijkt uit een onderzoek van Canada Life Group Insurance onder 800 Engelse werknemers.

Geld doet wonderen


Medewerkers die moeite hebben met maandagen zouden volgens de onderzoekers vooral geïnspireerd raken door een salarisverhoging (32%). Voor 24% zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden een stimulans. Een betere waardering van de baas is voor 15% een goede motivator en bij 9% procent zou een leuke bonus prima werken om het maandaggevoel te doen vergeten.

Maandag kan ook positief zijn


De onderzoekers duiden werkstress aan als de grootste negatieve factor, maar ook onaangename collega'€™s zorgen voor een onprettige maandagochtend. Er is echter ook een deel werknemers dat juist positief is over deze ochtend. 20% gaat op dit tijdstip met een tevreden gevoel aan het werk en een iets minder groot percentage is dan extra ontspannen of heeft veel energie .