Dinsdag is de meest productieve werkdag

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Dinsdag wordt nog steeds aangewezen als de meest productieve dag van de week. Ook in de voorbije jaren werd de dinsdag als de meest productieve dag aangeduid. Vooral de dinsdagen die na een vakantie vallen zijn bijzonder goed voor de productiviteit. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendbureau Accountemps waarbij 300 personeelsmanagers van Amerikaanse bedrijven betrokken waren.

Vrijdaggevoel


De onderzoekers stellen dat de aankomende dinsdagen voor kerst en de jaarwisseling een stuk minder productief zijn dan gebruikelijke dinsdagen, omdat werknemers een vrijdaggevoel hebben op deze dag. Dinsdag 7 januari wordt aangewezen als een bijzonder productieve dag, omdat dit de eerste dinsdag is na de vakantieperiode.

Maandag doet het ook goed


Van de personeelsmanagers vindt 39% dinsdag de meeste productieve dag, gevolgd door maandag (24%). Het einde van de week is funest voor de productiviteit, want donderdag en vrijdag krijgen beide slechts 3% van de stemmen. Max Messmer, directeur van Accountemps, stelt dat werknemers op dinsdag het meeste werken aan hun eigen taken waardoor ze productiever zijn. De maandag is vooral bedoeld voor planning, mail en afspraken.