Ontslagen werknemer nauwelijks bereid tot verlaten regio

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Werknemers die ontslagen zijn, verhuizen zelden naar een andere regio. En dat terwijl het in veel gevallen wel zou lonen om hun regio te verlaten: de kansen om aan een nieuwe baan te komen vertonen namelijk grote regionale verschillen. Tot deze bevindingen komt het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) in het rapport 'De veerkracht van regionale arbeidsmarkten.'

Werken in een andere sector


In het rapport wordt gekeken naar de flexibiliteit van de arbeidsmarkt, die nogal verschilt per regio. De samenhang tussen verschillende sectoren is daarbij belangrijk. In een veerkrachtige regio zijn er verschillende sectoren die wat betreft de gevraagde kennis en vaardigheden van het personeel enigszins op elkaar lijken, zodat de zogeheten intersectorale arbeidsmigratie groter is. Gaat het in de ene sector slecht, dan kunnen ontslagen werknemers met hun expertise terecht in een andere sector.

Verbeteringen zijn mogelijk


Het PBL stelt in het rapport drie manieren voor om de veerkracht van de arbeidsmarkt te versterken. Zo dient er bij beleid gericht op regionale specialisatie te worden ingezet op meerdere gerelateerde sectoren. Ook moet sectoroverstijgende omscholing worden gestimuleerd, met hetzelfde doel: het bevorderen van de intersectorale arbeidsmigratie. Ten slotte dienen institutionele belemmeringen in grensregio'€™s als Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen te worden weggenomen, zodat grenspendelen aantrekkelijker wordt.