In tijden van recessie hebben starters grotere kans op gelukkige carrière

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Starters die afgestudeerd zijn tijdens een recessie hebben meer kans op een gelukkige carrière . Tegenhangers die zijn afgestudeerd in tijden van economische bloei hebben veel meer moeite om een gelukkige carrière na te streven. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Amerikaanse Emory University in Atlanta. Bij het onderzoek waren starters betrokken die tussen 1974 en 2011 zijn afgestudeerd.

Positief denken

Hoofonderzoekster Emily Bianchi verklaart: “Tijdens een recessie afgestudeerde studenten hebben minder de neiging om te mijmeren over mogelijke uitkomsten en zijn meer geneigd om de positieve onderdelen van hun baan te waarderen.” Deze doelgroep is meer in staat gelukkig te worden en blijven in hun werk, omdat zij niet beter weten dan te werken in tijden van een recessie.

Gemiste kansen

Deze groep kijkt ook een stuk minder naar mogelijk gemiste kansen, omdat zij deze eenvoudigweg niet hadden in vergelijking met de groep die in economisch goede tijden is gestart. Die laatste groep vraagt zich vaker af waar zij fouten hebben gemaakt en hoe het anders had kunnen lopen.