Aantal latente baanzoekers neemt af

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Het aantal latente werkzoekenden neemt steeds verder af en bevindt zich nu op het laagste punt in elf jaar. Momenteel houdt ongeveer 60% van de Nederlandse beroepsbevolking zijn ogen open voor een nieuwe baan. Ondanks de enorme hoeveelheid mensen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, is de arbeidsmarkt juist het meest geïnteresseerd in de latente werkzoekende. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Intelligence Group.

Gevecht wordt groter


Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group, vindt het opvallend dat het aantal sluimerende baanzoekers afneemt: "De latente baanzoeker is de bakermat van veel wervingsstrategieën. Nu deze groep steeds kleiner wordt, zal het gevecht om de latente baanzoeker alleen maar groter worden. Zeker omdat het talent van de arbeidsmarkt met name uit latente baanzoekers bestaat."

Meer niet werkzoekenden


De cijfers wijzen uit dat vier op de tien mensen niet op zoek is naar een baan en hiermee zijn er wellicht meer mensen niet op zoek dan dat er latente werkzoekenden zijn. Onder vijftigplussers is het aantal werkzoekenden het laagst.