Werknemers starten vaker met vrijwilligerswerk naast een fulltime baan

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Steeds meer werknemers beginnen halverwege hun carrière met vrijwilligerswerk. De voornaamste reden is dat deze groep iets voor de maatschappij wil doen, maar ook de leerervaring en het verkrijgen van nieuwe vaardigheden speelt voor hen een belangrijke rol. Bovendien is vrijwilligerswerk gunstig voor je cv. Dat blijkt uit een onderzoek van het Engelse recruitmentbureau Trustees Unlimited.

Kansen


Ian Joseph, chief executive van Trustees, verklaart: "Bij gelijkwaardige kandidaten voor een functie kan vrijwilligerswerk vaak een beslissend argument zijn. De betrokkenheid bij maatschappelijke projecten blijkt vaak een kans te zijn om nieuwe vaardigheden te leren, zoals organisatorisch of financieel beleid, maar biedt ook de kans om met mensen uit andere lagen van de bevolking te werken."

Vaardigheden aanleren


Volgens de statistieken heeft 72% van de Engelse beroepsbevolking in het afgelopen jaar zeker eenmaal vrijwilligerswerk uitgevoerd. Volgens Trustees zijn het vooral mensen in de dertig of veertig die zich tot vrijwilligerswerk keren, om hun vaardigheden te verbreden. Ook als zij hiernaast een fulltime baan hebben.