Werknemers communiceren liever via e-mail dan telefoon

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een groot deel van de kantoormedewerkers geeft de voorkeur aan communicatie via e-mail boven de telefoon. Het gaat maar liefst om 94% van de werknemers, waarbij meer dan 25% zegt nerveus te worden van telefoongesprekken. Vooral jongere werknemers (twintigers) hebben meer moeite met telefonisch contact. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.500 Engelse medewerkers, volgens de website management-issues.com.

Persoonlijk contact


Mensen gebruiken e-mail, zodat ze persoonlijk contact kunnen vermijden. Het zijn vooral jongeren die erg gewend zijn om digitaal te communiceren. Andersom geldt echter dat veel werknemers bepaalde dingen graag zelf wel persoonlijk willen horen. Zoals wanneer zij een loonsverhoging krijgen of wanneer er belangrijk organisatienieuws is.

Digitaal ontslag indienen


Ongeveer 15% van de respondenten geeft aan per e-mail om loonsverhoging te vragen en 25% klaagt per e-mail over collega's. Zaken die toch wellicht handiger zijn om in persoon aan iemand mede te delen. Daarnaast zegt 20% zijn ontslag liever in te dienen middels een e-mail dan in persoon.