Steeds meer werknemers werken staand achter hun bureau

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
In de Verenigde Staten wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een werkplek met een '€˜lopend'€™ bureau, ofwel de treadmill desk genoemd. Dit omdat steeds meer werknemers het belang van bewegen inzien en niet de hele dag op hun billen willen zitten. De treadmill desk zorgt ervoor dat werknemers op een rustig lopend tempo of stilstaand hun werk kunnen doen op kantoor. Uit onderzoek blijkt dat we ongeveer 9,3 uur per dag op onze billen zitten en dat dit de levensverwachting naar beneden brengt.

Goed voor gezondheid


Enkele jaren geleden deden Amerikaanse wetenschappers onderzoek naar het fenomeen en er werd aangetoond dat deze manier van werken goed is voor de gezondheid van de medewerker. Enkele bekende pioniers van de nieuwe manier van werken zijn de hoofdredacteurs van ReadWrite en Cosmopolitan en bij het Engelse reclamebureau  Silvertech heeft het merendeel van het personeel een treadmill desk.

Geen verlies aan productiviteit


Owen Thomas, hoofdredacteur bij ReadWrite, wil niet meer terug naar een bureau waaraan hij moet zitten: "Ik ben in augustus begonnen met het werken aan een treadmill desk voor een test van vier maanden. Halverwege ben ik al zes kilo afgevallen. Mijn productiviteit is er bovendien op vooruitgegaan omdat ik me nu meer kan focussen en ik kan nog steeds al mijn taken uitvoeren. Het is een lichte inspanning, maar een uur per dag aan dit bureau werken staat gelijk aan een wandeltocht van vijf kilometer."