Een op de vijf werknemers volledig gelukkig in hun werk

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Een vijfde van de werknemers voelt zich volledig gelukkig in zijn baan. Daarnaast is 62% van de werknemers gewoon tevreden met zijn baan. Onder 55-plussers is het percentage tevreden werknemers het hoogst met 67%. Verder zijn vrouwen (67%) meer tevreden met hun baan dan mannen (58%). Dat blijkt uit een onderzoek van de Engelse financiële dienstverlener Capital One, waarbij Engelse werknemers betrokken waren.

Factoren werktevredenheid


De werktevredenheid wordt volgens de ondervraagden vooral bepaald door de inhoud van het werk (41%).  Daarna volgen het hebben van leuke collega'€™s (31%), gunstige werkuren (28%), salaris en flexibiliteit (20%) en gevoel van succes (19%). Ook de werkomgeving en locatie van het werk wegen in mindere mate mee, net als de werkzekerheid. De grootste bronnen van ergernis zijn volgens de ondervraagden stress en een te laag salaris .

Werktevredenheid boven salaris


De weg naar geluk in het werk dat iemand doet ligt volgens 56% van de werknemers in de werktevredenheid. 36% vindt echter dat het geluk vooral bepaald wordt door het salaris. Karen Bowes, HR-directeur bij Capital One, verklaart: "€œHet individu brengt een groot gedeelte van zijn leven door op de werkvloer en het is dan ook bemoedigend dat zoveel mensen zich echt goed voelen om met hun collega'€™s op de werkvloer actief te zijn. Goede werkgevers erkennen dat hun personeelsleden de belangrijkste pijlers van het bedrijf zijn en zijn dan ook bereid om te investeren in het creëren van een positieve werkomgeving."