Werkgever vertrouwt thuiswerkende werknemer

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Vandaag de dag hebben steeds meer werkgevers vertrouwen in hun thuiswerkende werknemers. Bijna 63% van de managers gelooft dat de productiviteit thuis niet lager is dan op de werkplek. Daarnaast is 28% van de managers ervan overtuigd dat flexibiliteit ervoor zorgt dat werknemers een betere werk-privébalans hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van het Engelse consultancybureau YouGov en softwarebedrijf Citrix. Bij het onderzoek werden ruim 200 managers betrokken van Engelse bedrijven.

Voordelen thuiswerken


Andrew Miljard, directeur marketing bij Citrix, legt uit: "Managers realiseren steeds meer dat flexibele modellen een aantal belangrijke commerciële voordelen bieden. In het actuele technologische tijdperk kunnen werknemers aan de hand van virtuele toepassingen op alternatieve locaties even efficiënt werken als op kantoor. Bovendien gaat dat meestal gepaard met een verlaging van de reiskosten en lagere uitgaven voor kantoorinfrastructuur. Een aantal managers geeft aan dat flexibiliteit door het thuiswerken zorgt voor het eenvoudiger behalen van deadlines."

Verschuiving naar flexibiliteit


Het onderzoek wees verder uit dat een kwart van de managers ten opzichte van vijf jaar terug, een hogere druk ervaart voor het introduceren van flexibel werken. De grootste reden is dat werknemers meer flexibiliteit willen, maar een andere grote reden is dat werkgevers reiskostenvergoedingen willen drukken.