Biseksuelen hebben het zwaarder op de werkvloer dan homoseksuelen

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Biseksuelen ondervinden meer discriminatie op de werkvloer dan homoseksuelen. Waar homoseksuelen in Nederland inmiddels gelijk worden behandeld aan heteroseksuelen, ligt dit voor biseksuelen nog anders. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Bij het onderzoek waren bijna 10.000 werknemers in Nederland betrokken.

Uitkomen voor geaardheid

Biseksuelen krijgen volgens de respondenten meer te maken met intimidatie op de werkvloer. Daarnaast zijn zij minder tevreden over hun baan, belanden zij twee keer zo vaak in conflicten en worden ze vaker gepest. Slechts 15% van de biseksuele mannen komt op het werk uit voor zijn geaardheid. Bij biseksuele vrouwen is dit 50%. Ten opzichte van homoseksuele mannen (78%) en vrouwen (85%) liggen deze percentages een stuk lager.

Homoseksuelen

Cijfers uit het onderzoek wijzen uit dat 5,3% van de mannelijke werknemers bi- of homoseksueel is. Bij vrouwelijke werknemers is dit 6,1%. Bij homoseksuelen is er weinig onderscheid ten opzichte van heteroseksuelen. Ze zijn even tevreden over hun werk, zijn net zoveel ziek en hebben evenveel burn-outs.