Aantal werkuren is gestegen ten opzichte van vijf jaar geleden

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Werknemers maken meer werkuren dan vijf jaar geleden. Bijna 80% zegt meer te werken dan voorheen. 67% geeft aan een flink aantal uren meer te zijn gaan werken en 10% werkt een paar uur extra meer per week. Voor 23% geldt dat het aantal werkuren niet gestegen is. Dat blijkt uit een poll gehouden door Right Management, een onderdeel van werving- en selectiebureau ManpowerGroup.

Bekend probleem


Het maken van lange uren kan er voor zorgen dat werknemers een stuk gedrevenheid gaan missen en minder gemotiveerd raken. HR-afdelingen worstelen al geruime tijd met dit gegeven en dienen er voor te zorgen dat het stressniveau bij werknemers minimaal wordt gehouden. Wanneer organisaties hier goed op inspelen, hebben zij een concurrentievoordeel.

Communicatie is essentieel


Matt Norquist, general manager bij Right Management, verklaart: "Managers moeten goed met hun werknemers communiceren over het werk dat ze doen en hoe dit in verhouding staat met de doelstellingen van de organisatie. Soms vergen deadlines of projecten overuren, maar managers moeten dit wel goed kunnen uitleggen. Iedere werknemer vergt mogelijk een andere aanpak, afhankelijk van zijn ambities of wensen. Met goede communicatie kom je een heel eind."