Organisaties verliezen talent door te weinig aandacht

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Wanneer organisaties te weinig aandacht schenken aan innovatieve ideeën van medewerkers, lopen zij de kans talent te verliezen. Vrijwel 73% van de medewerkers hecht meer belang aan de waardering van een eigen bijdrage dan aan bijkomende voordelen of salaris. Dat blijkt uit een onderzoek van cosmeticabedrijf L'Oreal onder 2.000 Engelse werknemers. 30% van de respondenten geeft aan binnen een jaar ander werk te willen, omdat zij het gevoel krijgen niet genoeg mogelijkheden te kunnen benutten bij de huidige werkgever.

Ondernemerschap


Isabelle Minneci, personeelsadviseur L'Oreal zegt: "Om werknemers te stimuleren zich innovatief op te stellen, moeten de bedrijven zich inspannen om een werkplekcultuur te ontwikkelen die het ondernemerschap aanmoedigt. Ondernemingen moeten het ondernemerschap in hun genenstructuur implementeren en over de hele organisatie verspreiden. Om het ondernemerschap te stimuleren, moet het management zich echter open stellen en aan de medewerkers de mogelijkheid bieden om met hun ideeën naar voren te komen. Er moet een forum worden gecreëerd dat het delen van nieuwe ideeën aanmoedigt."€

Te weinig ruimte


Van de respondenten geeft 71% aan dat hun huidige werkomgeving te weinig ruimte biedt om een innovatieve bijdrage te leveren. 33% wenst dat hun werkgever innovatie en creatief denken toejuicht en 38% wil dat hun ideeën gehoord worden. Daarnaast denkt 27% ideeën te hebben die positief voor de organisatie kunnen uitpakken.